Yabancıların oturma iznini uzatma

Yabancıların oturma iznini uzatma

Yabancı ülke vatandaşları Türkiye ye girdiklerinde oturum almışlarsa eğer oturum sürelerinin bitmesine 60 gün kala uzatma başvurusu yapmaları gereklidir. Oturma izni için uzatma başvurusu göç idaresinin internet sitesinden yapılmaktadır ilk başvuru ile yapılacak olan işlemler aynıdır. Eğer kişi adres bilgisini değiştirmediyse uzatma başvurusunu göç idaresine gitmeden posta yolu ile de gerçekleştirebilir. Posta yolu ile başvuru yapabilmek için ilk başvuruda randevu alırken sisteme girilen belgelerin aynısı yapılmalıdır aksi durumda normal randevu verilir ve direk iştirak ederek oturum alabilir. Uzatma başvurusunda istenen evraklar ilk başvuruda olduğu gibi aynıdır başvuruda bulunacağınız ile göre istenen evraklar değişmektedir ayrıca göç idaresine randevuya gittiğinizde görevli memur sizden ekstra evrak talebinde bulunabilir bunun için size evrak hazırlama süresi tanınır bu süre içerisinde evraklarınızı tamamlayıp teslim edebilirsiniz. Başvuruda bulunurken randevu alacağınız zaman yabancı sağlık sigortası yaptırmayı ihmal etmeyin oturum alacağınız süreyi kapsamalıdır yapacak olduğunuz sigorta. Detaylı bilgi almak için bizimle irtibata geçebilirsiniz.