Yabancılara oturma izni

Yabancılara oturma izni

Yabancı ülke vatandaşları Türkiye ye girdiklerinde vize muafiyet sürelerinden daha fazla kalmak istediklerinde oturum izni yani ikamet izni almak zorundadırlar. Vize muafiyet süreleri bittikten sonra oturum almaları mümkün değildir bu durumda kaçak duruma düşerler ve yakalandıkları yerde ülkelerine geri gönderilirler. Oturum izni almak için ilk yapılması gereken işlem online randevu almaktır. Randevunuzu oluştururken oturum almak istediğiniz süreyi kapsayan yabancı sağlık sigortanızın olması gerekmektedir. Daha sonra sonrasında size göç idaresi bir randevu tarihi bildirir bu tarih ve saatte randevunuzun olduğu göç idaresine iştirak etmeniz gerekmektedir. Oturum almak için istenen evraklar ile göç idaresine giderek oturum almak talebinizi bildirebilirsiniz. Göç idarenin istediği evraklar başvurulan ile göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca önceden istenen evrakların haricinde randevuya giriş yaptığınızda görevli memur sizden ekstra evrak isteye bilir böyle bir durum olduğunda size evrak hazırlamak için ek süre verilir bu süre bitmeden evrakları hazırlayıp yeniden randevu yerinize giderek dosyanızı teslim edebilirsiniz. Detaylı bilgi almak ve işlemleriniz kolaylıkla halledebilmek için bizimle irtibata geçebilirsiniz.