Yabancılara oturma izni randevu

Yabancılara oturma izni randevu

Oturma izni almak isteyen yabancı ülke vatandaşları ilk işlem olarak Göç idaresinin internet sitesinden randevu almaları gerekmektedir.

Oturma izni randevu 

Oturma izni başvurusunda bulunacağınız zaman ilk dikkat etmeniz gereken konu Türkiye ye giriş yaparken size verilen vize muafiyet süresi dolmadan oturma izni başvurusunda bulunmanızdır. Vize muafiyet süresi dolduktan sonra yapılacak olan başvurular geçersiz sayıldığından dolayı oturma izni alma talebiniz direk ret edilir. Vize süreniz bittikten sonra 10 gün ekstra zaman verilir yalnız bu durumda vize sürenizi aştığınız için 50 ile 80 dolar arasında bir ceza yatırmanız gerekmektedir. Bu süre dolduktan sonrada başvuruda bulunmadıysanız eğer direk kaçak durumda olduğunuzdan dolayı oturma izni almazsınız. Oturma izni başvurusunda bulunacağınız zaman dikkat etmeniz gereken ikinci bir husus oturma izni almak istediğiniz süreyi kapsayan yabancı sağlık sigortası yaptırmanızdır. Randevunuzu oluştururken yabancı sağlık sigortası poliçe bilginizi sisteme girmeniz gerekmektedir. yabancı sağlık sigortası poliçe bilgisi girilmeyen randevular direk ret edilmektedir. Randevunuzu sorunsuz bir şekilde almak ve oturma izni alma ile ilgili bütün işlemleriniz için bizimle irtibata geçip uzman personellerimizden yardım alabilirsiniz.