Yabancılar oturma izni yenileme nasıl yapılır

Yabancılar oturma izni yenileme nasıl yapılır

            Ülkeye giriş yapıp oturum izni alan kişiler oturum süreleri dolmadan 60 gün önce yeniden başvuru yapabilirler. Başvuru durumu kişinin istediği oturum şekline göre değişiklik gösterir. Eğer aynı şekilde yapılacak ise göç idaresinin internet sitesine girerek uzatma başvurusu yapmak istiyorum sekmesini kullanarak uzatma başvuruş yapabilirler. İlk başvuruda istenen evrakların aynıları yine istenir fazladan istenen evraklar içine kendilerine verilen yabancı kimlik fotokopisi ve aslını da eklemeleri gerekiyor. Randevu tarihinde istenen evrakları tamamlayarak göç idaresine gidebilir  ve oturumlarını alabilirler. Adres ve kişi bilgilerinden değişiklik yok ise posta yoluyla göç idaresine gitmeden de oturum uzatma başvurusunda buluna bilirler.