Yabancı uzun dönem oturma izni

Yabancılar için uzun dönem oturma izni alma

Yabancı ülke vatandaşları Türkiye ye geldikleri zaman vize ve vize muafiyet süreleri dolmadan oturma izni almış ve bunu belli süre zarfı içinde uzatmışlarsa eğer uzun dönem oturma izni alma imkanları bulunmaktadır. Uzun dönem oturma izni almanız durumunda her sene oturma izninizi yenilemek zorunda kalmazsınız ve işlemlerinizi daha kolay yapmanıza olanak sağlar. Uzun dönem oturma izni ile alakalı yapılması gereken işlem aşağıda açıklamasını yaptığımız gibidir. Uzun dönem oturma izni almak isteyen yabancı ülke vatandaşları gerekli yükümlülükleri yerine getirmeleri durumunda oturma izinlerini alabilirler. Konuyla alakalı detaylı bilgi almak istediğinizde bizi arayıp bilgi alabilirsiniz.

Yabancılar İçin Uzun Dönem Oturma İzni

 

Uzun dönem oturma izni almak için Türkiye’de kesintisiz en az sekiz yıl oturma izniyle kalmış olan yabancıların aşağıdaki belgeleri ilgili İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir:

 

 

 

 

Başvuru

 

  • Oturma izni başvuru formu
  • Pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve fotokopisi
  • Önceki oturma izni belgesinin fotokopisi
  • Dört adet biyometrik fotoğraf
  • Başvuru sahibinin son üç yıl içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarından sosyal yardım almadığını gösteren belge
  • Kalınacak sürede yeterli ve düzenli maddi imkâna sahip olunduğuna dair beyan
  • Adli sicil kaydı
  • Geçerli sağlık sigortası (aşağıdakilerden biri yeterli sayılır):

 

o   İkili sosyal güvenlik sözleşmeleri kapsamında Türkiye’de sağlık hizmetlerinden faydalanıldığına dair belge

o   Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış provizyon belgesi

o   Sosyal Güvenlik Kurumuna genel sağlık sigortalısı olmak için yapılan başvuruya dair belge

o   En az bir yıl süreli özel sağlık sigortası

 

*Uzun dönem oturma izinleri, süresiz olarak düzenlendiğinden uzatma başvurusu yapılmamaktadır.