Yabancı oturma izni nasıl alınır

Yabancı oturma izni nasıl alınır

Yabancı ülke vatandaşları oturum almak istediklerinde başvuracakları kurum Göç idaresi genel müdürlüğüdür. Oturum iznine yani diğer bir adıyla ikamet iznine başvuracağınız zaman ilk dikkat etmeni gereken husus Türkiye ye giriş yaparken kendinize tanınan vize muafiyet süresinin bitmemiş olmasıdır. Vize muafiyet süreniz bittikten sonra başvuru hakkınız bulunmamaktadır.

Yabancı oturma izni

Vize sürenize ek 10 gün daha başvuru hakkı vardır yalnız bu durumda 50 dolar ceza ödemeniz gerekmektedir. Oturum almak için daha sonra yapılacak olan işlem randevu almaktır. Pasaport iletişim ve adres bilgilerinizi girerek randevunuzu oluşturabilirsiniz. Eğer anlamadığınız bir işlem ise yardım almayı ihmal etmeyin yanlış yaptığınız bir işlem oturum başvurunuz için ret olmaya sebebiyet verebilir. Randevu almadan önce oturum alacağınız süreyi kapsayan yabancı sağlık sigortası yapmanız ve poliçe bilgilerinizi randevu alırken sisteme girmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında randevunuzu sorunsuz bir şekilde oluşturduktan sonra size randevu tarihi ve randevu yeri verilir. Oturum almak için Göç idaresi genel müdürlüğünün istediği evrakları eksiz bir şekilde hazırlayarak görevli memura teslim edebilirsiniz. Dosyanızı teslim ettikten sonra başvurunuz değerlendirme aşamasına alınır olumlu olması halinde posta yolu ile randevu alırken sisteme girmiş olduğunuz adresinize gönderilir. Resmi evraktır sizden başkasına teslim edilmez evde olmamanız durumunda ptt ye bırakılır pasaportunuzla gidip ptt den teslim alabilirsiniz. Ayrıca kimliğiniz postaya verildiği aman nerede olduğunu takip edebilmek için size takip numarası verilir onunla nerede olduğunu görüp ona göre takip edebilirsiniz.