Türkmenistan vatandaşı oturma izni

Türkmenistan vatandaşı oturma izni

Türkmenistan vatandaşları Türkiye ye geldiklerinde vize muafiyet süreleri olan 30 gün içerisinde randevu alıp başvuru yapmaları gerekmektedir aksi durumda kaçak duruma düşerler kendilerine oturum başvurusunda bulunmak için 10 ek süre tanınır yani 30+10 gün ama 30 gün geçtikten sonra başvuru yaptıklarında 10 günü aşmamaları gerekmektedir ve 30 gün aşılınca ek 10 gün içerisinde randevu aldıkların 50 ile 80 dolar arasında ceza öderler. Randevu aldıklarında oturum almak istedikleri süreye kapsayan yabancı sağlık sigortaları olması gereklidir yabancı sağlık sigortası poliçe bilgileri sisteme randevu alırken girilmez ise oturum başvuruları ret edilir. Bu işlemi de gerçekleştirdikten sonra kendilerine verilen randevu tarih ve saatinde oturum almak için gerekli olan evraklar ile göç idaresine giderek oturum başvuru dosyalarını teslim edebilirler oturum talepleri onaylanması durumunda kimlikleri göç idaresi genel müdürlüğü tarafından adreslerine posta yolu ile gönderilir.