Türkiye de oturma izni

Türkiye de oturma izni

 

Türkiye ye gelen yabancı ülke vatandaşları vize sürelerinden daha fazla Türkiye de kalmak istiyorlarsa oturma izni diğer adıyla ikamet iznine başvuru yapmaları gerekir oturma izinlerinin çoğunluğu turizm amaçlı yapılmaktadır. Öğrenci iş yeri sahibi ve sağlık amaçlı oturum alınmayacak ise turizm amaçlı yapılmalıdır turizm amaçlı ikamet de 3,6 ay veya 1 yıllık verilmektedir. Oturum almak için vize muafiyet süreniz bitmeden göç idaresi genel müdürlüğüne başvuru yapmanız gereklidir vurular göç idaresi genel müdürlüğünün internet sitesinden yapılmaktadır pasaport ve iletişim bilgilerinizi girerek randevunuzu oluşturabilirsiniz. Randevunuzu oluşturduktan sonra göç idaresi size randevu günü verecektir İstanbul da 10 a yakın göç idaresi vardır bunlardan istediğinizi seçip eğer boşluk varsa randevunuzu oluşturabilirsiniz. Size verilen gün ve saat de göç idaresinde sizden istenen belgeler ve evraklar ile hazır bulunmanız gereklidir evraklarınız da bir eksiklik yok ise ve görevli memur sizden ekstra bir evrak istemez ise dosyanızı teslim edip sonra sonucunu bekleyebilirsiniz. Başvurudan sonra sonuç size kaydınızı mail adresiniz ile açtıysanız mail adresinize cep telefonunuza açtıysanız  cep telefonunuza kısa mesaj ile size kimliğinizin onaylanıp onaylanmadığı bildirilir eğer kimliğin onaylandı mesajı gelirse daha sonrasında ptt ye verildiğine dair ikinci bir ileti alırsınız bunda ptt gönderi takip numarası verilir size o numara ile ptt şubesine gidip kimliğinizi alabilirsiniz.