Türkiye de oturma izni almak için ne gerekiyor

Türkiye de oturma izni almak için ne gerekiyor

Türkiye ye gelen yabancı ülke vatandaşları oturma izni almak istiyorlarsa eğer ilk yapılması gereken işlem vize muafiyet süreleri bitmeden göç idaresinden randevu almalarıdır. Randevu işlemi göç idaresine giderek değil internet sitesinden yapılmaktadır. Randevu aldıktan sonra size verilen gün ve saatte randevunuza iştirak etmeniz gereklidir.

Oturma izni nasıl alınır

Oturum almak için istenen evraklar randevuya giderken yanınızda hazır olması gerekmektedir. Bu evraklar başvuruda bulunacağınız ile göre farklılık gösterebilir. Her il göç idaresi müdürlüğü farklı evrak istemektedir. Eğer başvuruyu İstanbul dan yapacaksanız evraklar sırası ile şu şekildedir. Oturum almak istediğiniz süreyi kapsayan yabancı sağlık sigortası, 4 adet biyometrik fotoğraf pasaport ilk sayfa fotokopisi, son giriş mührü fotokopisi, noter onaylı kira kontratı veya bunun yerine geçen Türk vatandaşının vermiş olduğu taahhütname, oturum için gereken harçların vergi dairesine yatırıldığına dair makbuzları. Bu evrakları hazırlayarak göç idaresindeki randevunuza gidip evraklarınızı teslim edebilirsiniz başvuruya girdiğinizde görevli memur sizden bu evrakların dışında ekstra evrak isteye bilir böyle bir durumda size evrak hazırlamak için 30 gün ek evrak hazırlama süresi verilir bu süre bitmeden hazırlayıp dosyanızı teslim edebilirsiniz.