Özbekistanlılara Oturum izni başvurusu

Özbekistanlılara Oturum izni başvurusu , Yabancı ülke vatandaşları Türkiye’de yaşamak isterler ise kısa süreli oturum izni, aile oturum izni, öğrenci
oturum izni, uzun süreli oturum izni, insani oturum izni ve insan ticareti mağduru oturum izni alarak Türkiyede
ikamet edebilirler.
Türkiye’de, otuz günden fazla kalmak isteyen Özbekistan vatandaşlarının ikamet izni alma mecburiyetleri
vardır.
Oturum izni başvurusu, Özbekistan’daki Türk temsilciliklerinde yapılır. Ancak, oturum izni başvurusu
yapmadan Türkiye’ye vize süresiyle veya vize muafiyetiyle gelen Özbeklerin oturum izni başvuruları, ikinci bir
düzenlemeye kadar il göc idaresi tarafından alınmaya devam edilecektir. Türkiyeye nor mal vizeleriyle giriş
yaptıktan sonrada oturuma başvurabilirler. Burada dikkat edilecek husus ilk girişlerinin üzerinden otuz gün
geçmeden oturum iznine başvurmaları gerekmesidir.
Oturum iznine başvurmuş kişilerin dikkat etmesi gereken başka bir durumda kaç aylık veya yıllık
başvuracaklar ise 60 gün öncesine kadar pasaport geçerliliği olması gerekmetedir. Pasaport süresi 60 günden
az olan kişiler oturum iznine başvuramazlar örnek pasaport son geçerlilik tarihi 01.06.2017 ise 01.04.2017
tarihine kadar oturum iznine başvuru yapabilir.