Oturma izni

Oturma izni

Oturma izni yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye’ye geldikleri zaman vize sürelerinden daha fazla ülkede kalmak istediklerinde başvurmaları gerektikleri vize türüdür. Başvuruyu vize süreleri dolmadan göç idaresi genel müdürlüğüne yapmaları gerekmektedir. 1 yıla kadar istedikleri süre kadar başvuruda bulunabilirler. Turizm amaçlı başvurular 1 yıldan fazla olmamaktadır. Göç idaresinden randevu aldıktan sonra istenen evraklar ile randevularının oldukları göç idaresine giderek oturum başvurularını yapıp devletin uygun gördüğü süre boyunca oturma izni alabilirler. Sizin yaptığınız başvuru ile devletin verdiği süre arasında değişiklikler olabilir. Devlet ne kadar süre vermeyi uygun görür ise oturum unuz ona göre çıkar.