Oturma izni uzatma için gerekli belgeler

Oturma izni uzatma için gerekli belgeler

 

Türkiye ye daha önce gelen ve oturma izni alan yabancı ülke vatandaşları ikamet sürelerinin bitmesine 60 gün kala uzatma başvurusunda bulunabilirler. Uzatma başvurusunda bulunur iken ilk başvurudaki adres ve pasaport bilgileriniz değişmedi ise posta yolu ile başvuru yapmanız mümkündür dikkat edilmesi gereken husus ilk başvuru ile bilgilerin aynı olmasıdır aynı olmaması durumunda ilk başvurudaki gibi göç idaresi genel müdürlüğüne bizzat giderek evraklarını teslim etmesi gerekir. Uzatma başvurusunda istenen belgeler ikamet almak istediğiniz süreyi kapsayan özel sağlık sigortası 4 adet fotoğraf kira kontratı noter onaylı olmak zorundadır yada taahhütname buda noterden alınan bir belgedir ikamet izni harcınız ve kart ücretinizin vergi dairesine yatırılmış makbuzları pasaport ve ikamet kimliğinizin önlü arkalı fotokopisi yeterlidir. İstenen standart evraklar bunlardır ancak memur görüşme esnasında sizden duruma göre ekstra evrak isteyebilir sağlık raporu sabıka kaydı seyahat belgesi doğum belgesi gibi bu tür evrak istediğinde evrak hazırlama süresi olarak size 30 gün süre verilir bu 30 gün içinde sizden istenen evrakları teslim edebilirsiniz. Daha sonrasında göç idaresinden oturum onayınızı bekleye bilirsiniz. Detaylı bilgi almak ve uzman yardımı için bizi arayıp destek alabilirsiniz.