Oturma izni uzatma

Oturma izni uzatma

Oturma izni uzatma başvurusu daha önceden aldığınız kimliğin süresi dolmasına 60 gün kala yapılmalıdır. Oturma izninizi aldıktan sonra verilen süreden daha fazla Türkiye de kalmak istiyorsanız oturma izni uzatma başvurusu yapmanız gerekmektedir. Kimlik süreniz dolduktan sonra uzatma yapamazsınız bu durumda zaten kaçak duruma düşersiniz. O yüzden kaçak durumda kalmak istemiyorsanız süreniz bitmeden göç idaresinin internet sitesi üzerinden uzatma başvurunuzu yapın. Uzatma başvurusunda istenen evraklar ilk başvuru ile aynıdır. Sadece randevuya gittiğinizde memur sizden inisiyatif kullanarak sizden farklı belge veya bilgiler isteyebilir. Bu tür belge istendiğinde size evrak hazırlama süresi olarak 30 gün verilir bu süre zarfında evraklarınızı hazırlayıp tekrar göç idaresine dosyanızı teslim etmeye gidebilirsiniz.