Oturma izni için gerekli evraklar

Oturma izni için gerekli evraklar

Oturma izni alacağınız zaman devletin oturma izni için istediği bazı evraklar vardır bunların ilki göç idaresi internet sitesinden online randevu almaktır. Randevu alırken oturum almak istediğiniz süreyi kapsayan sağlık sigortanızın olması gerekmektedir daha sonrasında vergi dairesine yatırılacak olan oturum vize harcı kart aidatı bedeli ve tek giriş vize harç makbuzlarıdır. Pasaport ilk sayfa ve son giriş mührünün fotokopisi adınıza düzenlenmiş olan kira kontratı noter onaylı olması gerekmektedir aynı evrak yerine geçen taahhütnamede yeterlidir bu belgede noterden alınmalıdır. 4 adet biometrik fotoğraf olması gereklidir. Bu evraklar istenen standart evraklar dır göç idaresine randevunuza gitmeniz durumunda görevli memur sizden ekstra evrak isteyebilir sağlık raporu kendi ülkenizden sabıka kaydı seyahat raporu banka gibi bu tür evraklar istendiğinde size evrak hazırlama süresi olarak 30 gün verilir bu süre bitmeden sizden istenen evrakları göç idaresine götürmeniz gerekmektedir. Detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.