İranlılar için oturma izni

İranlılar için oturma izni

İran uyruklu yabancı ülke vatandaşları oturum almak istediklerinde kendilerine tanınan 90 günlük vize süreleri dolmadan ikamet iznine yani oturma iznine başvuru yapabilmektedirler. Başvuru yapacağınız zaman 90 günün bitmesini beklemenize gerek yoktur oturum izni verilirken Türkiye ye giriş yaptığınız gün baz alındığından alacağınız oturum süresine bit etkisi yoktur. Başvurular göç idaresine yapılmaktadır ilk yapılacak olan işlem randevu almaktır randevu alırken de oturum almak istediğiniz süreyi kapsayan yabancı sağlık sigortanızın olması gerekmektedir. Bu sağlık sigortası poliçe bilgileri sisteme giriş yapılmadan randevu alınamamaktadır. Daha sonrasında randevunuzu bitirdiğinizde size bir randevu yeri günü ve saati verilir bu randevu yerine giderken oturum almak için istenen evrakları hazırlayarak dosya haline getirip görevli memura teslim edebilir ve oturum alma talebinizi devlete bildirebilirsiniz. Bunları yaptıktan sonra randevu alırken sisteme girmiş olduğunuz cep telefonunuza kısa mesaj yolu ile bilgi gönderilir. Oturum almak için istenen evraklar başvuruda bulunulacak ile göre değişiklik gösterdiğinden dolayı istenen evrak listesini öğrenmek için bizi arayıp başvuruda bulunduğunuz i bilgisini paylaşarak size bilgi aktarabiliriz.