İran vatandaşı oturma izni

İran vatandaşı oturma izni

İran vatandaşları Türkiye ye giriş yaptıktan sonra oturum almak istiyorlar eğer Göç idaresinin internet sitesinden randevu almak zorundadırlar. Daha sonrasında oturum almak için gerekli olan belgeleri hazırlayıp dosya haline getirip kendilerine verilen randevu yeri tarihi ve saatinde bizzat müracaat ederek dosyalarını teslim etmeleri gerekmektedir. Oturum almak için istenen evraklar başvuruda bulunacağınız ile göre değişiklik göstermektedir.

İranlılara oturma izni alma

Her ilin Göç idaresi farklı evrak isteme yetkisine sahiptir. Bazı şehirler hiç ikamet vermez iken bazıları 1 yıl süreliğine oturma izni verebilmektedirler. Eğer İstanbul dan başvuru yapacaksanız istenen evraklar şunlardır; randevu belgesi, yabancı sağlık sigortası, 4 adet biyometrik fotoğraf, noter onaylı kira kontratı veya bunun yerine geçen Türk vatandaşından alınma taahhütname, pasaport fotokopisi, harçların vergi dairesine yatırılış makbuzları. Bu evrakları hazırlayarak dosyanızı göç idaresine teslim etmeniz durumunda oturum alma talebinizi değerlendirme aşmasına alınır olumlu olması durumunda randevu alırken sisteme girmiş olduğunuz adresinize posta yolu ile gönderilir. detaylı bilgi almak ve oturum işlemlerinizi kolaylıkla halletmek için bizi arayabilirsiniz.